vrijdag 21 oktober 2016

Btw op hotelkosten binnenland aftrekbaar

Vereist is dan wel dat u die hotelkosten apart vermeldt op uw factuur aan die. In dat geval is de btw bij uzelf wel aftrekbaar en bij uw klant niet. De btw op dergelijke kosten is effectief niet aftrekbaar. Btw die aftrekbaar is, is dat per definitie alleen als u over een regelmatige factuur beschikt.


Btw op hotelkosten aftrekbaar ? Niet alle reis- en verblijfskosten zijn namelijk geheel aftrekbaar , heeft de belastingdienst bepaald. Mag je de btw van een hotelovernachting . Gaat het om een hotel in het buitenland , dan gelden er aparte regels. De ideale gelegenheid om ook een korte uiteenzetting te schetsen van de aftrekregeling voor forfaitaire.


Het heeft geen belang of de geschenken in België of in het buitenland gekocht zijn. Over een aantal uitgaven mag u de btw niet aftrekken. Vaak zijn deze uitgaven wel aftrekbaar als zakelijke kosten voor de inkomstenbelasting of de . In buitenland betaalde btw is niet aftrekbaar via de reguliere. Hier vindt u een overzicht van de aftrekbare kosten, bedrijfslasten en btw voor zelfstandigen en ondernemingen. Restaurant- en hotelkosten De B. Kan ik de hotelkosten (deels, bijv. van nachten?).


Die kosten zijn slechts deels aftrekbaar en voor de BTW kan om een beperking gelden. Het verblijf en ontbijt is immers onderworpen aan het BTW -tarief van , het. De onderneming die de hotelkosten doorfactureert verkrijgt wel aftrek op de . Want met die verzekering heb ik niets te maken met BTW. Kosten eten zijn dan voor de BTW nog steeds niet aftrekbaar en voor de . Je mag de btw die je betaald hebt, verrekenen met de btw die je schuldig bent.


Zo is de btw geheven op een maaltijd van een chauffeur die goederen heeft geleverd aftrekbaar. Dat geldt ook voor de btw op hotelkosten van een mecanicien . Iedere aftrek is dus uitgesloten zowel voor de uitgaven met het oog op het. De eindklant moet de aftrekbeperking in dat geval ondergaan.


De hotelkosten ondergaan echter een gelijkaardige plaatsbepalingsregel voor btw als de . Aftrekbaar als beroepskost. De aftrekbeperking voor restaurant- en hotelkosten is dan van toepassing in hoofde van de afnemer van die diensten. Wanneer de dienstverrichter de kosten.


Je vraagt je af: is een zakelijke reis aftrekbaar ? Btw is pas aftrekbaar als deze op de factuur staat. Kosten wil je aftrekken omdat je daarmee de winst verlaagt. De fiscus besluit dan of je ondernemer voor de BTW bent. Ik denk een fiscalist met buitenland specialisatie. Kosten van onthaal, waarvan het recht op aftrek is uitgesloten krachtens artikel.


De uitsluiting van dit recht op aftrek beantwoordt aan de doeleinden van artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts