dinsdag 22 mei 2018

Voorstel nieuw pensioenstelsel

Wouter Koolmees kreeg het concept- pensioenvoorstel overhandigd door. Waarom een nieuw pensioenstelsel ? Het Nederlandse pensioenstelsel staat bekend als een van de beste ter . De veranderingen raken. De leden van de FNV moeten nog stemmen over het voorstel. Het laatste nieuws het eerst op NU. Na de goedkeuring van de bonden en na negen jaar polderen ligt er eindelijk een pensioenakkoord op tafel.


Ingangsdatum nieuwe pensioenregels. Er is inmiddels door alle partners ( werkgevers, vakbonden en kabinet) een pensioenakkoord gesloten. Goed nieuws dus voor mensen die bijna met pensioen mogen. Op dit moment stemmen de leden van de FNV over het voorstel. Er is een principeakkoord voor een nieuw pensioenstelsel.


In het voorstel staan onder andere afspraken over het vertragen van de . Bekijk hier wat het pensioenakkoord voor u persoonlijk betekent. Hoe zit de nieuwe pensioendeal in elkaar, en hoe gaat deze uitpakken voor . Rutte III wil de herziening van het pensioenstelsel krachtig doorzetten. Lees hier het integrale akkoord tussen vakbonden en werkgevers over pensioen en AOW.


Voorstel nieuw pensioenstelsel

Dit is het onderhandelingsresultaat tussen FNV en . Er ligt een voorlopig pensioenakkoord. Het plan voor een nieuwe pensioenstelsel wordt woensdag officieel gepresenteerd. Minister Koolmees krijgt de vakbonden achter zich aan met zijn brief over een nieuw pensioenstelsel. Het principeakkoord over een nieuw pensioenstelsel , waar de FNV-leiding. Maar wat staat daar eigenlijk in?


Het nieuws van vanmorgen dat bij de pensioenfondsen voor de Metaal ook. Het grote voordeel van mijn voorstel is dat het niet alleen volstrekt . Koolmees maakt zelf tienpuntenplan voor nieuw pensioenstelsel. Daarnaast hekelen ze het het voorstel dat de pensioenfondsen zelf. Het duurt dus wel even voordat het pensioenstelsel daadwerkelijk wordt. Dat is dus beter dan nu.


Het nieuwe voorstel : je deelt uit, maar smeert wel uit over tien jaar. Je zou tot vijf procent meer pensioen mogen toekennen, vergeleken . Na ongeveer jaar onderhandelen over een nieuw pensioenstelsel , . In het nieuwe voorstel kunnen pensioenfondsen straks makkelijker en. Komende vijf jaar eerder AOW door nieuw pensioenakkoord. Lees het Voorstel minder snelle stijging AOW-leeftijd van de Eerste Kamer.


Werkgevers waren al eerder akkoord . Pensioenconsulent Ellen maakt de pensioenregeling helder. CNV, FNV en VCP zijn akkoord gegaan met het voorstel voor een nieuw pensioenstelsel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts