woensdag 20 februari 2019

Wat is alternatief wonen

Wat is alternatief wonen

Wat kan en wat mag in België? Wonen op het water, rondtrekken met een woonwagen of je terugtrekken in een hutje. Huisje, tuintje, kindje, het is voor de meeste mensen een evidentie.


Wat is alternatief wonen

Volgens de bekende zegswijze zijn de Belgen geboren met een baksteen . De bedoeling van levenslang wonen zijn huizen op maat voor iedereen. Maar vaak uit het zich ook in alternatieve. Volgens hen is een boerderij de ideale locatie om samen te wonen op.


Wat ons betreft zou dit ook een prachtig plaatje kunnen zijn van een gezellig tiny house dorpje voor gepensioneerden. Een geweldig alternatief dit. De Pano-reportage van deze week zorgde voor heel wat discussies. Een ander goedkoop, maar tijdelijk alternatief is het antikraak wonen.


Je woont in een pand dat verhuurd wordt door bedrijven zoals Camelot. Ontdek alternatieve manieren om in Gent te wonen waarbij je al dan niet je huis met iemand deelt. Je bepaalt samen wat voor gezamenlijke ruimtes er komen voor . Steeds meer aandacht voor het collectief wonen in Vlaanderen. Ouderen getuigen zelf over wat ze belangrijk vinden.


Kalmthout (B- architecten). Abbeyfieldwonen staat voor een woonconcept voor 55-plussers, . Gaandeweg raakten de kritiekpunten van Centraal Wonen wat uit het zicht en kwam de nadruk steeds meer op het wonen te liggen. In veel projecten werd het.


Om een indruk te krijgen van wat kleinschaliger woongroepen, hieronder een volstrekt. Heel wat bottom-up projecten van alternatief wonen stranden . Wat is kleinschalig wonen ? Bekijk het bord alternatief wonen van ydershome, dat wordt gevolgd door 2mensen op Pinterest. Bekijk meer ideeën over Huizen, Architectuur en . Maar wat nog indrukwekkender is, is dat Camp je meeneemt in een . Zorgwonen is het creëren van een kleinere woongelegenheid binnen een bestaande woning zodat maximaal twee oudere of hulpbehoevende personen . Wonen in een prachtig huurappartement in een luxe wooncomplex dat van alle. Gemeenschappelijk wonen heeft als doel het creëren van, het woord zegt het zelf al, een gemeenschap. Dat wat ouderwets klinkende woord betekent . Met deze vijf tips van de bouwsite Livios (be)spaar je heel wat geld.


Dan is een container een tijdelijk alternatief. Deze manier van wonen is . Daarom kiezen ze voor een formule van Zelfstandig Samen Wonen. Wil je weten wat jij voor ons zou kunnen betekenen? Alternatief huurconcept.


De meeste mensen wonen in een huis of appartement, maar ben jij wat eigenzinniger? Er zijn andere opties, denk maar aan een woonboot. Rol gemeente en besluitvorming.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts