vrijdag 28 juni 2019

Discriminatie huurders

Het onderscheid tussen legitieme selectie en discriminatie blijkt niet altijd even. Net zoals een huurder mag kiezen waar hij gaat wonen, heeft een verhuurder het recht om te kiezen aan wie hij. Discriminatie bij het verhuren van een woning.


Nochtans mag een verhuurder de solvabiliteit van een kandidaat- huurder nagaan. Waar ligt de grens tussen selectie en discriminatie ? De veroordeling is een .

Discriminatie huurders

Ook komt het voor dat verhuurders proberen een huurder door discriminerende . Toch is er nog veel discriminatie op de huisvestingsmarkt. Vooral kandidaat- huurders zonder arbeidscontract en kandidaat- huurders van niet-Belgische origine . Informatie voor huurders , eigenaars en professionals uit de sector. Deze brochure geeft meer . Naast het probleem van discriminatie op de huurdersmarkt op basis van origine, zijn er ook heel wat kandidaat- huurders die te weinig geld . Er is sprake van zulke discriminatie als je bepaalde kandidaten minder gunstig behandelt dan anderen die zich in dezelfde omstandigheden . De wet is duidelijk: discriminatie mag niet.

Discriminatie huurders

U mag geen huurders selecteren op basis van leeftij seksuele geaardhei burgerlijke staat, . Toenemend aantal weigeringen van huurders zonder vast contract: sector roept. Spring naar Onopzettelijke discriminatie tegen minderheden Huurders met. Daarnaast kunnen verhuurders niet weigeren huurders te huren die zijn . We willen discriminatie aanpakken met praktijktesten, een centraal.


Huurdersblad zocht Pieter-Paul Verhaeghe op om meer te weten te komen over de resultaten van het onderzoek naar discriminatie op de . Wel werd de groep werkloze kandidaat- huurders af en toe verdedigd en er werd gewezen op het feit dat dit discriminatie is. Sommige vastgoedmakelaars . We zijn er met andere woorden in geslaagd om de discriminatie van etnische minderheden op . De antidiscriminatiewetgeving houdt in dat niemand als huurder kan geweigerd worden, omdat hij bijvoorbeeld vreemdeling of lid van een politieke partij is. De maatregel tegen discriminatie van huurders wordt ingevoerd in Gent, Brussel, Kortrijk, Mechelen en Antwerpen. Volgen er nog steden en gemeenten? Welke soorten subtiele acties kunnen illegale discriminatie door de verhuurder zijn?


Op welke soorten huisdiscriminatie zijn huurders beschermd? Voortaan kunnen verhuurders niet meer discrimineren op leeftij handicap, geslacht, seksuele geaardheid of etnische achtergrond. Om discriminatie op basis van inkomen te rechtvaardigen, wordt altijd het gebrek aan middelen van de kandidaat- huurders aangehaald en de . Dat heeft het Brusselse . De wijzigingen komen neer op een afbouw van de woonzekerheid voor de sociale huurder.

Nieuwe sociale huurders krijgen niet langer een huurcontract van . In procent van de gevallen kregen kandidaat- huurders met een. Het nieuws over de praktijktesten om discriminatie op de private huurmarkt tegen te gaan, leidt ons keer op keer af van een problematiek die minstens even . Structurele praktijktesten in Gent bewijzen dat. Het toont aan dat kandidaat- huurders met een beperking dit jaar in procent . Huurders worden vooreerst geweigerd wegens een reëel of vermeend gebrek aan solvabiliteit.


Aan het eerste kan de Antidiscriminatiewet . Huisvesting, aan dat discriminatie een realiteit blijft in dit domein. Denk je dat het immokantoor of de verhuurder jou onrechtmatig weigert als huurder ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts