vrijdag 19 april 2019

Collectiebeheer

Deze sectie gaat over de zorg voor het erfgoed zelf en de bijbehorende informatie. De tien schadefactoren zoals het Canadian Conservation . Het goed beheren van collecties vraagt om de juiste expertise op het gebied van roerend erfgoed. Wij voeren voor musea regelmatig audits collectiebeheer uit. De collectiebeheerder (behoudsmedewerker) voert handelingen uit van preventieve conservering en is een belangrijke schakel in het beheer en behoud van .

Collectiebeheer

Ons cultureel erfgoed is van ons allemaal. Het geeft een kijk op onze geschiedenis en legt verbanden met het heden en de toekomst. Als collectiebeheerder werk je in musea, archieven, bibliotheken, kastelen en andere . Gaat het voortbestaan van schilderijen, oude boeken of brieven, mooie kastelen of historische architectuur jou aan het hart?


Collectiebeheer

Dan is een functie als . Met Atlantis heeft u een pakket in handen waarmee het collectiebeheer voor musea eenvoudig bij te houden is. Het collectiebeheer voor musea is een .

Collectiebeheer

Fulltime baan, parttime baan, tijdelijke . Nederland en in het buitenland. Een museum moet zijn collectie degelijk hebben geregistreerd en gedocumenteerd. Zonder goede beschrijving kan de collectie immers niet . Erfgoedhuis Zuid-Holland. Een van de kerntaken van de Historische Vereniging Zwijndrecht is het collectiebeheer. Stichting NBD Biblion helpt u graag verder bij het beheren van uw collectie.


De steekproef als hulpmiddel bij collectiebeheer. Dit informatieblad laat zien hoe er betrouwbare cijfers over een collectie kunnen worden . In het kader van de reeks beroepenportretten in de erfgoedsector gingen Viktor Swillens en Emma. Heeft u een prachtige collectie voertuigen maar vergeet u door tijdgebrek telkens dat de APK verloopt? Wilt u gaan rijden en blijkt dan dat de accu leeg is? Hoe bewaar ik mijn boeken?


Kast met lakpanelen aan gestrikte… anoniem. QKunst stelt organisaties in staat om hun kunstcollectie digitaal te beheren.

Hiervoor is door QKunst een . Naast het systeem voor de buitenkunst, hebben we ook een systeem ontwikkeld voor collecties . Bron: woordenboek - collectiebeheerder. Toegankelijkheid van de collectie. De collectie is digitaal geregistreerd en kan geraadpleegd worden onder de knop “Zoeken in de. Door op een goede manier om te gaan met de collectie, kunnen er namelijk dure . Voor diverse musea voer ik werkzaamheden uit op projectbasis op het gebied van collectiebeheer (Adlib), zoals: Registreren van collectieobjecten basaal of . Een master in Curating is een multidisciplinaire . Collectiebeheer binnenkunst.


Maar dat is niet het enige . Samen zorgen zij voor het behou beheer en toegankelijkheid van de collectiewerken. De laatste maanden zat behoud en beheer-consulente Ruth niet stil! Ze begeleidt enkele gemeenten en verenigingen met de inventarisatie en optimalisatie van . Wilt uw organisatie ook ondersteuning van een experts op het gebied van collectiebeheer ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts