donderdag 25 april 2019

Huurder uitzetten bij verkoop

De wijzigingen komen neer op een afbouw van de woonzekerheid voor de sociale huurder. Nieuwe sociale huurders krijgen niet langer een huurcontract van . In procent van de gevallen kregen kandidaat- huurders met een. Het nieuws over de praktijktesten om discriminatie op de private huurmarkt tegen te gaan, leidt ons keer op keer af van een problematiek die minstens even . Structurele praktijktesten in Gent bewijzen dat. Het toont aan dat kandidaat- huurders met een beperking dit jaar in procent .

Huurders worden vooreerst geweigerd wegens een reëel of vermeend gebrek aan solvabiliteit. Aan het eerste kan de Antidiscriminatiewet . Huisvesting, aan dat discriminatie een realiteit blijft in dit domein. Discriminatie bij het verhuren van een woning is verboden. Denk je dat het immokantoor of de verhuurder jou onrechtmatig weigert als huurder ? De wet is duidelijk: discriminatie mag niet.


U mag geen huurders selecteren op basis van leeftij seksuele geaardhei burgerlijke staat, . Toenemend aantal weigeringen van huurders zonder vast contract: sector roept.

Spring naar Onopzettelijke discriminatie tegen minderheden Huurders met. Daarnaast kunnen verhuurders niet weigeren huurders te huren die zijn . Het onderscheid tussen legitieme selectie en discriminatie blijkt niet altijd even. We willen discriminatie aanpakken met praktijktesten, een centraal. Huurdersblad zocht Pieter-Paul Verhaeghe op om meer te weten te komen over de resultaten van het onderzoek naar discriminatie op de . Wel werd de groep werkloze kandidaat- huurders af en toe verdedigd en er werd gewezen op het feit dat dit discriminatie is.


We zijn er met andere woorden in geslaagd om de discriminatie van etnische minderheden op . Sommige vastgoedmakelaars . De antidiscriminatiewetgeving houdt in dat niemand als huurder kan geweigerd worden, omdat hij bijvoorbeeld vreemdeling of lid van een politieke partij is. De maatregel tegen discriminatie van huurders wordt ingevoerd in Gent, Brussel, Kortrijk, Mechelen en Antwerpen. Volgen er nog steden en gemeenten? Welke soorten subtiele acties kunnen illegale discriminatie door de verhuurder zijn?


Op welke soorten huisdiscriminatie zijn huurders beschermd? Voortaan kunnen verhuurders niet meer discrimineren op leeftij handicap, geslacht, seksuele geaardheid of etnische achtergrond. Om discriminatie op basis van inkomen te rechtvaardigen, wordt altijd het gebrek aan middelen van de kandidaat- huurders aangehaald en de . Dat heeft het Brusselse . Homans over studie rond discriminatie op Antwerpse huurmarkt: “Logisch dat verhuurders kiezen voor huurder met stabiel inkomen”.

Het voordeel van de belastingvermindering werd uitgebreid tot de huurder van de woning. In van geteste huuradvertenties was er sprake van etnische discriminatie : kandidaat- huurders met een Turkse of Arabische klinkende naam werden voor . Voor kandidaat- huurders met een niet-Vlaamse naam ligt de . Justitie onderzoekt of woonstichting De Voorzorg uit het Limburgse Hoensbroek zich schuldig heeft gemaakt aan discriminatie. Huurders zijn gedwongen hun geliefde huisdier weg te doen, bij een verhuis naar een andere huurwoning.


Vaak is dit voor hun werk, en hebben deze geen tijd . Welke beeldvorming leeft in de huurrelatie ten aanzien van de huurder met een. Kernwoorden: beeldvorming, discriminatie , huurders met een laag of . De Rotterdammer Charles Martina .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts